Domů » Články » Rok 2016

Rok 2016

Rok 2016 byl pro nás rokem levharta. V únoru jsme velkého kocoura zastihli v "odpadním" potrubí pod silnicí v soukromé koncesi Kapama. V květnu jsem přímo v Krugerově národním parku viděl levharty tři a Sabi Sand potom několik dalších. Vrcholem byly levhartí námluvy ve stejné oblasti. Nakonec jsem si jako takový last minute vymyslel týdenní trip na Srí Lanku spojený s potápěním. Tady jsem příliš nevěřil, že bych mohl místní největší kočkovitou šelmu vidět, ale národní park Yala se ukázal jako dobrá volba a různé levharty jsem tu pozorovali každý den. Dostali jsem se i k "přefocení" mandelíků hajních, a i to byl super zážitek. Při krmení postupně nosili všechno možné, včetně žabek, myší a různého hmyzu. K tomu jsme fotili i sýčky a výrečky a některé vodní ptáky.

Příští rok bychom se rádi do Afriky vrátili, do Krugerova parku a máme v hledáčku i jiné lokality, kde by se dalo spojit potápění a nějaké to pozemní focení. Pokud by měl někdo zájem se cesty s námi zůčastnit, neváhejte nás kontaktovat.

Na konci roku jsme také trochu publikovali v tisku a přednášeli v Teplicích ve velmi přívětivém prostředí místní knihovny.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace