Domů » Články » Kabini II - podruhé do stejné řeky nevkročíš

Kabini II - podruhé do stejné řeky nevkročíš

Kabini podruhé - cesta za tygrem

Původní myšlenka jet do Indie na jiné místo s jinými možnostmi, fotografovat například nosorožce indické, vzala kvůli času a logistice poměrně rychle za své. Abychom "aspoň někam " jeli, zvolili jsme nakonec opět Kabini river lodge ležící u brány do parku Nagarahole national park. Osobně jsem odjížděl celkem skeptický, protože loňská cesta se tak úplně nepovedla a pozorování byla více než řídká. Ale protože jeden z účastníků byl i Jéňa, na společnou cestu jsem se těšil. Jak už to tak ale v přírodě bývá, nic se neopakuje a vždy je něco nové. Tentokráte jsme měli možnost pozorovat kočky - tygry a levharty každý den. Velkých sloních samců také bylo dost a tak jediné, čeho se nedostávalo, byla absance mnoha druhů ptáků, kteří v termínu na přelomu února a března byli hojní.

Cesta klapla stejně jako loni na minuty. Letecky přes Dohá super, s minimální čekací dobou. A pak je třeba zmínit Kabini river lodge. Vnitřky chatek Maharaja cottage byli alepoň částečně zrekonstrouvané, nové sprchy a koupelny. I kvalita jídla se zvedla, těžko říci, zda to bylo tím, že byl camp úplně plný a ne poloprázdný jako loni.

Co dodat k pozorování. Viděli jsme minimálně 4 různé tygřice a jednoho tygra. Dva různé samce levharta a smečku dhoulů. Slony, gaury,jeleny sambary i axise, muntžaka,vydry, mangusty a různé ptáky. Hadi opět až na jednu kobru nebyli pozorováni. Při vyjíždce lodí jsme v nádrži Kabini viděli ještě želvy a krokodýli bahenní. Kouzlo všem výjevům dělala džungle sama, navíc ráno krytá hustou mlhou. To umožnili fotit déle než jsme původně předpokládali. A ten, který má po té mlze jméno, Saya- černý levhart - tam určitě nekde je. On sám je již patrně mrtvý, protože letos by mu bylo více jak 14 let. Ale věřím, že jeho geny tam jsou a brzy se nějaký další black panther objeví. Budu Nagarahole dál sledovat a pokud se tam jeho potomci v černé barvě objeví, vím, kam moje cesta povede.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace