Domů » Články » Rok 2012 se povedl, jaký bude ten s nepopulárním číslem na konci

Rok 2012 se povedl, jaký bude ten s nepopulárním číslem na konci

Rok 2012 byl fotografováním a různým akcemi opravdu nabitý. Odstartovali jsme focením pod vodou na Tenerife, abychom pokračovali v Zimbabwe a Botswaně. V letě jsme se přesunuli do maďarské Hortobágy a později na podzim odletěli na další potápění tentokrát do Egypta. Tak trochu nad plán byla pak cesta do Pyrenejí, nad plán, ale stálo to za to. Vzhledem k tomu, že jsme každý druhý měsíc někde lítali a to doslova, nezbyl nám čas jezdit po naší české přírodě. Místo toho jsme intenzivně fotili přímo na naší zahradě. Instalovali jsme suché kmeny pro šplhavce, několik budek a odsedávacích větví. Díky této snaze birdlist naší zahrady čítá přes 40 ptačích druhů, znichž máme většinu minimálně dokumentačně vyfocenou. V tomto roce jsme se prvně zaměřili na podvodní fotografii, pořídili jsme si nové podvodní pouzdro a dva externí blesky. Tady budeme muset ještě dost zapracovat jak po stránce fotografické tak potápěčské. Také jsme malinko změnili design stránek tak, aby se fotografie lépe zobrazovaly. Trochu se nám vše zdrželo. Rádi bychom se vrátili zpět a přidali pár slov a fotek z posledních cest.

Plánů na rok 2013 je spousta, je mnoho míst, které stojí za to navštívit, a mnoho zvířat, které bychom rádi viděli. Zatím jen víme, že na jaře si odskočíme na několik málo dní do Hortobagy, rádi bychom někam pod vodu a snad i nějaká Afrika se urodí. A podzim bychom opět rádi strávili v podhůří Pyrenejí. Tak nám držte palce.

Na PF jsme vybrali útočící samici orla skalního z poslední fotocesty v roce 2012 do Španělska

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace