Domů » Články » Photobartik poprvé pod vodou

Photobartik poprvé pod vodou

Během letošního jara jsme se přihlásili do potápěčského kurzu OWD (Open water diver). Kurz se skládal z několika teoretických hodin, několika ponorů v bazénu a 4 ponorů na volné vodě. V červnu jsme kurz úspěšně dokončili a stali jsme se potápěči. V létě jsme ještě stihli jeden ponor na severočeském zatopeném lomu Barbora a v italském Lago di Garda.

Opět potápět jsme se vydali v neděli 21. srpna. Tentokrát jsme jsme jeli na Horku, zatopený důl v blízkosti Drážďan. Na Horce jsme absolvovali i první ponory kurzu OWD, takže se jednalo vlastně o návrat na domovskou vodu. Poprvé jsme se také vydali pod vodní hladinu bez instruktora a poprvé jsme měli s sebou foťák. Na focení jsme použili Canon G11 v podvodním pouzdře. První ponor jsme sice museli kvůli trošce vody v pouzdře předčasně ukončit, ale po promazání vazelínou se při druhém ponoru do pouzdra nedostala ani kapka. Naším hlavním cílem během dvou ponorů bylo vyzkoušet focení pod vodou. Hlavním objektem zájmu se stali okouni, kterých je v pěti metrech spousta.

Za kvalitní výcvik a perfektní zázemí musíme poděkovat našim instruktorům Martinovi a Honzovi Pospíšilům z Neptunedivers.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace