Domů » Články » 2013 - Afrika jinak a PF 2014

2013 - Afrika jinak a PF 2014

Heslem letošního roku byla Afrika tak trochu jinak, Afrika v modrém. O potápění pod hladinou Rudého moře a Indického oceánu jsme již psali a nemá smysl něco opakovat. Na jaře jsme jako již téměř tradičně zkontrolovali maďarskou pusztu a na podzim jsme se vrátili opět do španělských Pyrenejí. Článek o orlech jestřábích vyšel v časopise Příroda Wildlife a na našich stránkách. PF-ko tak otvírá téma pyrenejských mrchožroutů, o které jsme se pokoušeli letos.

V roce 2013 jsme také úspěšně spolupracovali s Městskou knihovnou v Litvínově. Na jaře jsme uspořádali výstavu fotografií a na podzim sérii přednášek.

O průšvihu s likvidací našeho fotoaparátu pro focení pod vodou jsme psali ve zprávě z Mozambiku a tak jsme pod stromeček pořídili části nové techniky. Naštěstí jsme nemuseli kupovat vše, a tak jsme pod stromečkem našli i suché obleky pro potápění ve zdejších, v tomto období opravdu chladných vodách. Na druhý svátek vánoční jsme "sucháče" v domovské vodě na oprámu pod Koldomem vyzkoušeli a dali si krásný 22 minutový ponor.

V příštím roce bude cestování a focení problematičtější, protože přeci jen Honzu čeká maturita a příjímací zkoušky a je třeba mít čas a docházku do školy. Nicméně určitěněkam vyrazíme, protože rok doma bez cesty nevydržíme. Možností je tentokráte více. Rádi bychom začali s modelem, kdy budeme týden někde pod vodou a týden fotili někde v okolí. V tomto případě je jižní Afrika ideální destinací, ale poslední dobou se také intenzivně probíráme mapami Indonésie. Rádi bychom pokračovali i se španělskými dravými ptáky. Předpokládánými lokalitami je tak Krugerův park, Hluhluwe a Aliwal shoal, možná ostrovy Medes a podhůří Pyrenejí a nebo Bali a Sumatra.

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace